ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

ВРЪЩАНЕ И ЗАМЯНА

Отказ от закупена стока


   Според действащото законодателство, Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 14-дневен срок
от закупуването им. Oтказът от покупка е приложим само за клиенти физически лица.

В този случай Потребителят е длъжен да уведоми Търговеца в писмен вид за отказа от покупка (чрез препоръчано писмо по пощата или на  e-mail : bionix.eood@gmail.com.

Условия за връщане /отказ от покупка/:

  • Върнатият продукт не е използван и е в същото състояние, в което е бил доставен (в оригиналната опаковка и с всички аксесоари, с етикети, които са непокътнати и с документите, които го придружават).
  • Разходите за върнатите продукти се поемат от Потребителя.
  • Продуктът се изпраща от Потребителя с опция за преглед преди получаване.

   Възстановяване на стойността на продукта се извършва до 14 дни от връщането му. В този случай се възстановява цялата сума, която Потребителят е заплатил за него.

   При нарушена опаковка или липси, от тази сума се удържат само разходите за привеждане на продукта в първоначалния му вид и за подмяна на консумативите /батерии, филтри и др./.

   Ако продуктът е заплатен чрез банков превод, то сумата ще бъде върната/възстановена до 14 дни по същата банковата сметката, от която е извършено плащането. Ако плащането е станало с ППП /пощенски паричен превод/наложен платеж, то възстановяването на сумата ще стане по същия начин. Всички такси по връщането са за сметка на клиента.

Срокът за възстановяване на заплатената сума започва да тече от момента, в който продавачът получи върнатия продукт и писмения отказ на Потребителя.

   Разопаковани и използвани продукти не подлежат на връщане. За тях се приема само рекламация за гаранционна поддръжка на уреда.

   Потребителят няма право на отказ от осъществена продажба в случаите, когато поради разопаковането на уреда или неговото изпробване възникват проблеми, свързани с хигиената или защитата на здравето.

   Потребителят няма право на отказ от осъществена продажба и в случаите, когато закупеният продукт е изнесен от офиса на куриерската компания, която го е доставила и същият има специфични условия за съхранение. Такива са препаратите против вредители, дезинфектантите, медицинските изделия и други.

  Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора можете да изтеглите от ТУК:

(попълнете и изпратете настоящия формуляр единствено ако желаете да се откажете от договора)

- До: "БИОНИКС 2000" ЕООД; ЕИК 205283216; адрес: гр. София, ж.к.“Люлин“, бл.106А, ап.6; тел. 0893 200 303; ел. поща: bionix.eood@gmail.com