Италиански уред за прогонване на гълъби IMPICCIONE с честотно модулиран звук

Осигурява ефективна защита от гълъби и други птици

Арт.№ U 026

Произведен от UEBER – Италия. Някои от продуктите се предлагат с търговската марка BRUER.

Всички електронни устройства и репеленти предлагани от компанията се тестват  в университета в Камерино преди да се пуснат на пазара.Можете да ползвате и спрея против гълъби на същия производител. Виж ТУК.

 

Разработен е специално за прогонване на гълъби в градски условия от балкони, тераси, первази и други, но е ефективен и срещу много други птици. Може да се монтира на стена или да бъде поставен директно върху хоризонтална повърхност.

Охранява ефективно от гълъби и други птици полукръг с радиус до 6,5 метраУредът за прогонване на птици  IMPICCIONE е влагозащитен, но трябва да се поставя на места защитени от директно въздействие на валежи. Снабден е с датчик за осветеност и автоматично се изключва през нощта, което значително удължава живота на батериите. Снабден е и с регулатор за силата на излъчваните сигнали според големината на охраняваната зона /все пак препоръчваме поне първоначално да се постави на максимална мощност/. IMPICCIONE се насочва към охраняваната площ и с включването започва да излъчва специално разработен прекъсващ честотно модулиран звук, насочен към отблъскването (репелирането) на разпространените в градската среда гълъби и други птици, предизвикващи неприятни замърсявания с изпражненията си и създаващи досаден шум, особено неприятен за живеещите и работещите на горните етажи на сградите в града.

Единственият недостатък на IMPICCIONE е, че освен ултразвук излъчва и честотно модулиран звук, който се чува от хората и може да бъде дразнещ при отворени прозорци. Именно той обаче прави уреда толкова ефективен. Експериментално е доказано, че в градски условия ефективността на чисто ултразвуковите уреди /чиито сигнали не се чуват от хората/ е много ниска. Това е наложило използването и на честотно модулиран звук, благодарение на който това устройство за прогонване на гълъби и други птици показва изключително добри резултати.

Градските птици (гълъби, чайки, гарвани, свраки, скорци) са с голяма популация в населените места. Те използват таванските и подпокривните части на сградите, за да гнездят и да наблюдават "терена" под тях в търсене на храна, най-често отпадъци от човека. Това създава значителен дискомфорт в ежедневието на много хора, а съпътстващите замърсявания могат да бъдат източник на заболявания. Затова хуманното прогонване на тези "вредители" е въпрос, който вълнува мнозина.

Италианският ултразвуков уред за прогонване на гълъби и други птици  IMPICCIONE осигурява тази възможност лесно, ефективно, хуманно и на добра цена. Уредът притежава естетически оформен външен вид, който допълва визията на Вашия балкон, тераса, таван или двор!

Този уред за защита от птици работи с независимо захранване - 3 броя алкални батерии 1,5V размер АААкоито не са включени в комплекта, но са налични навсякъде на пазара.

Устройството IMPICCIONE против гълъби и други птици притежава сертификат за пълно съответствие с Европейските технически норми и стандарти.

Забележка: Снимките са примерни и няма възможност за избор на цвят. Когато поръчате опцията с комплект батерии, те могат да се различават от тези на снимката но със сигурност ще са с най-високо качество /използваме само батерии Varta или Duracell/.


Инструкция за употреба:

IMPICCIONE е оборудван със светлинен сензор, който позволява да се изключи през нощта.

1. След поставяне на батериите /3бр.  ААА/ устройството издава траен звук за около 5 сек. и след това изгасва.

2. За да активирате светлинния сензор издърпайте челната скоба, която е разположена под капака. Най-удобно е да го направите при поставянето на батериите.

3. Стартирайте устройството през деня, за да се активира сензора за осветеност. Натиснете бутона и задръжте няколко секунди. Уредът се включва на ниво минимален звук чрез синя светкавица и в същото време активира светлинния сензор, който не позволява на уреда да работи през нощта.

4. При повторно натискане на бутона се включва средното ниво на звука, излъчват се две сини светкавици.

5. При трето натискане на бутона се включва максималното ниво на звука с три сини светкавици.

6. При четвърто натискане на бутона устройството се връща към минимален звук и една светкавица

7. За да изключите уреда натиснете и задръжте бутона докато синята светлина мига бързо.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Италиански уред за прогонване на гълъби IMPICCIONE.

  • Производител: UEBER -Италия
  • Модел: Уред против птици с батерии U026
  • Наличност: В наличност
  • 59.50лв.


Опции