Уред против къртици, сляпо куче и змии SILVALURE


SILVALURE е уред за  прогонване чрез механични и ултразвукови вибрации на къртици, сляпо куче и други подземни гризачи, които причиняват загуби в градините. Също така прогонва и змии от периметъра на действие. Основната отличителна черта на този уред против къртици, сляпо куче и змии е тази, че се използва и мотор за генериране на механични вибрации и дразнещ шум, а не само ултразвукови вълни. Този факт позволява увеличаване на площта на действие на това устройство до 1500 кв.м. (кръг с диаметър 45-50 метра).  Silvalure може да се използва в дворове, зеленчуковите градини, оранжерии, овощни градини и др.

Този уред против къртици, сляпо куче и змии излъчва вибрации около 2-3 секунди, след което 20-25 секунди е неактивен. Това се прави с цел да не се даде възможност на вредителите да привикнат към излъчваните трептения, а и по този начин се удължава живота на батериите. Ако желаете да защитите един терен с по-голяма площ от 1500 кв.м.  използвайте няколко уреда едновременно. Освен смяната на батериите на уреда не му е нужна специална поддръжка. Батериите действат 4-6 месеци (при използване на алкални батерии).


С помощта на подходящ инструмент с подобни на уреда размери се прави дупка в почвата с необходимата дълбочина. Уредът против къртици и змии Silvalure се поставя в нея и се заравя до маркировката върху алуминиевия корпус. Недопустимо е уредът да бъде поставян в почвата чрез удари или натиск върху него, без предварително създадена за целта дупка. След поставяне почвата, пръстта около уреда се уплътнява, за да се осигури надеждно предаване на вибрациите. Уплътняването (трамбоването) на почвата се извършва внимателно, за да се избегне евентуална повреда на уреда против къртици, сляпо куче и змии.

По същата причина ясно се обозначава и мястото, където е поставено устройството. Така се постига защитата му при обработка на почвата, косене на тревата или при случаен достъп. Не очаквайте незабавна реакция от страна на вредителите. След поставяне на уреда са необходими поне няколко дни, за да установите, че змиите са напуснали охраняваната зона. За прогонването на къртици и сляпо куче са необходими поне 2-3 седмици, а понякога и повече. Този срок зависи главно от Вас. Ако сте поставили уред против къртици и сляпо куче веднага, след като сте установили проблема прогонването им ще стане по-бързо. Ако обаче не сте взели своевременно необходимите мерки /или сте взели неефективни такива/ и сте позволили на подземните вредители да изградят гъста мрежа от тунели, то прогонването им с уред против къртици и сляпо куче може да отнеме и повече от месец.  В този случай, за да постигнете по-бързи резултати, е добре да комбинирате действието на устройството с прилагането на репеленти и /или/ капани. 

След прогонването на натрапниците трябва да оставите уреда против къртици и сляпо куче Silvalure да продължи да действа, за да не се върнат отново. В този ред на мисли е най добре да започнете да използвате устройството превантивно, за да не допуснете подземните вредители въобще да наближат имота Ви. Уверявам Ви, че това няма да са пари хвърлени на вятъра. В площи, които се поливат, е само въпрос на време да се заселят къртици или сляпо куче, ако не сте взели превантивни мерки. Възстановяването на увредените от тях насаждения ще отнеме поне няколко седмици и много усилия и нерви от Ваша страна. 

Доверете се на шведското качество! Спестете си излишни главоболия и поръчайте сега!  тел. 0898 79 59 87    или    0898 78 74 25

Използвайте само качествени батерии. Ние препоръчваме "DURASELL" и "VARTA". 

Не  използвайте презареждащи се батерии!

Работи с 4 бр. алкални батерии, размер "D" (R20)  по 1,5V - не са включени в комплекта. 

Размери: 41,5 см. дължина и 4/8 см. диаметър

Тегло: 500 гр. без батерии. 


Батерии можете да поръчате ТУК.


ПроизводителSilvandersson Sweden AB, Швеция

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Silvalure - уред против къртици, сляпо куче и змии

  • 55.98лв.


Подобни продукти

Електронен вибриращ уред за борба със змии и други влечуги  RR-2

Електронен вибриращ уред за борба със змии и други влечуги RR-2

Електронен вибриращ уред за борба със змии и други влечуги  за 800 кв.м. Електронният&n..

35.00лв.

MOTOR MOLECHASER - устройство против змии, къртици и сляпо куче

MOTOR MOLECHASER - устройство против змии, къртици и сляпо куче

MOTOR MOLECHASERУстройство против змии, къртици и сляпо кучеКакто се вижда на снимката, уредът на пр..

56.00лв.

Уред против къртици и сляпо куче Bros Sonic.

Уред против къртици и сляпо куче Bros Sonic.

Bros SonicУред за защита от къртици и сляпо кучеЕлектронен уред с батерии на фирма BROS за защита от..

21.00лв.

Батерия "Дюрасел Плюс" размер "D" - 1 брой

Батерия "Дюрасел Плюс" размер "D" - 1 брой

Батерии "Дюрасел" размер "D"Висококачествени алкални батерии, подходящи за употреба във всякакви уст..

5.90лв.

Батерии VARTA LONGLIFE Power

Батерии VARTA LONGLIFE Power

 Батерии VARTA LONGLIFE PowerРазмер D-LR20-1.5VПосочената цена е за 1 батерия. В момента разпол..

4.75лв.

Bros Sonic MAX Уред против къртици и сляпо куче

Bros Sonic MAX Уред против къртици и сляпо куче

 Bros Sonic MAXУред за защита от къртици и сляпо куче Електронен уред с батерии на фирма..

34.60лв.

Електронен уред против къртици, сляпо куче и мравки

Електронен уред против къртици, сляпо куче и мравки

Електронен уред против къртици, сляпо куче и мравки „Златен пръст"Продуктът е изчерпан! Предлагаме ..

75.90лв.