Метеорологична станция "EDELSTAHL",
измерваща външно налягане, температура и влажност 

Модел TFA 20.2036

Безплатна доставка!

Метеорологичната станция е комбинирано устройство от няколко измервателни уреда, чиито показания ни дават информация за времето в района и какви краткосрочни и дългосрочни промени можем да очакваме. Повечето от тях включват барометър, хидрометър и термометър. Някои метеорологични станции могат да имат освен изброените по-горе устройства и часовник, ветропоказател, ветромер, дъждомер и други.

Внимание!

За да работи коректно, барометърът трябва първо да бъде настроен.

Защо се налага това?

Барометърът измерва въздушното налягане, което отразява теглото на заобикалящия ни слой въздух. Имерва се в милибари (mb), хектопаскали (hPa) или инчове. Това налягане зависи от надморската височина на която се намираме. Колкото сме по-високо, толкова въздушният слой над нас е по-тънък и съответно въздушното налягане, което оказва е по-ниско. Освен от височината, въздушното налягане зависи и от метеорологичните условия, което ни дава възможност да предвиждаме промените на времето, следейки колебанията на въздушното налягане. Как се отразяват промените във въздушното налягане на времето можете да видите от приложената по-долу таблица.

Как се прави настройката на барометъра?

За да настроите барометъра си, първо трябва да разберете какво е въздушното налягане в момента над района, където ще го ползвате. Това можете да направите най-лесно от интернет, от метеорологичнота служба или от поставени в околноста калибрирани бароматри /на обществени сгради, летища и др./. Самата настройка на механичен барометър се прави много лесно. С помоща на малка отверка завъртате плавно винтчето за настройка, докато показанията му съвпаднат с научената актуална стойност на налягането в района.


Въздушно налягане

Промяна на времето

Налягането пада

Времето се влошава

Налягането пада бързо

Силна буря или ураган

Повишаване на налягането

Подобряване на времето

Рязко повишаване на налягането

Краткотрайно подобение на времето

 
Хидрометър – измерва влажноста на въздуха в проценти и следенето на показанията му ни дава информация за вероятноста от валежи. Настроен е фабрично.


Термометър – измерва температурата на въздуха. Настроен е фабрично.

Инструкция за употреба

Производител: TFA Dostmann GmbH, Germany     

Технически характеристики
Технически характеристики Код на производител: 20.2036 Доставка: БЕЗПЛАТНА !!! Корпус: неръждаема стомана Цвят: Сив металик Циферблат: аналогов Влагозащитен: да Монтаж: на стена Термометър: да - температурен обхват: -25..+60 °C Хигрометър: да - обхват: 0..99 % Барометър: да - обхват: 960..1060 hPa (mmHg) - резолюция: 1 hPa (mmHg) Размери: 356 x 68 x 166 мм Тегло: 1.060 кг Гаранция: 12 месеца EAN код: 4009816014481

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Външна метеорологична станция "EDELSTAHL" от TFA Germany

  • Производител: TFA-Germany
  • Модел: Метеорологична станция Модел TFA 20.2036
  • Наличност: Изчерпан
  • 103.00лв.


Подобни продукти

Външна метеорологична станция от неръждаема стомана.

Външна метеорологична станция от неръждаема стомана.

  Външна метеорологична станция от неръждаема стомана Модел TFA 20.2009   П..

89.00лв.

Метеорологична станция за външна употреба.

Метеорологична станция за външна употреба.

Метеорологична станция за външна употреба Модел TFA 20.2045 Устойчива на лоши атмосферни усло..

82.70лв.

Етикети: Метеорологична станция