Метеорологична станция за вътрешна употреба.

Модел TFA 20.1076

 

Стилен модел с основа от масивен дъб и две разцветки. Измерва температура, влажност и налягане. Предлага се в два цвята, което позволява тази метеорологична база да бъде съчетана с почти всеки интериор, а големите циферблати с диаметър 93мм и я правят много подходяща за поставяне във фоайета на хотели, офиси, приемни, библиотеки, холове и др.

Производител: TFA Dostmann GmbH, Germany 

Инструкция за употреба

Метеорологичната станция е комбинирано устройство от няколко измервателни уреда, чиито показания ни дават информация за времето в района и какви краткосрочни и дългосрочни промени можем да очакваме. Повечето от тях включват барометър, хидрометър и термометър. Някои метеорологични станции могат да имат освен изброените по-горе устройства и часовник, ветропоказател, ветромер, дъждомер и други.

Внимание!

За да работи коректно, барометърът трябва първо да бъде настроен.

Защо се налага това?

Барометърът измерва въздушното налягане, което отразява теглото на заобикалящия ни слой въздух. Измерва се в милибари (mb), хектопаскали (hPa) или инчове. Това налягане зависи от надморската височина на която се намираме. Колкото сме по-високо, толкова въздушният слой над нас е по-тънък и съответно въздушното налягане, което оказва е по-ниско. Освен от височината, въздушното налягане зависи и от метеорологичните условия, което ни дава възможност да предвиждаме промените на времето, следейки колебанията на въздушното налягане. Как се отразяват промените във въздушното налягане на времето можете да видите от приложената по-долу таблица.

Как се прави настройката на барометъра?

За да настроите барометъра си, първо трябва да разберете какво е въздушното налягане в момента над района, където ще го ползвате. Това можете да направите най-лесно от интернет, от метеорологичната служба или от поставени в околността калибрирани барометри /на обществени сгради, летища и др./. Самата настройка на механичен барометър се прави много лесно. С помощта на малка отвертка завъртате плавно винтчето за настройка, докато показанията му съвпаднат с научената актуална стойност на налягането в района.

Внимание: Действайте внимателно, за да не подмине стрелката необходимата стойност, защото не може да се връща назад, нито да се прави втори оборот/ще го повредите/. Ако малко сте превъртели, опитайте да върнете стрелката с леко почукване, а не с въртене.

Въздушно налягане

Промяна на времето

Налягането пада

Времето се влошава

Налягането пада бързо

Силна буря или ураган

Повишаване на налягането

Подобряване на времето

Рязко повишаване на налягането

Краткотрайно подобение на времето

 

Хидрометър – измерва влажноста на въздуха в проценти и следенето на показанията му ни дава информация за вероятноста от валежи. Настроен е фабрично.

Термометър – измерва температурата на въздуха. Настроен е фабрично.

Защо е важно да следим температурата и влажноста на въздуха?

Външните термометри и хидрометри ни дават информация за времето навън, неговите промени през денонощието и съответно, като ги следим знаем какво да очакваме, как де се облечем при излизане, дали да вземем чадър, подходящо ли е за засаждане на растения или за други селскостопански работи и др.

Вътрешните термометри и хидрометри съответно показват какъв е микроклимата в дома или офиса ни. Няма как да променим времето навън, но това в жилището и на работното място можем да контролираме и да поддържаме основите му параметри, като температура и влажност в желаните граници, за да създадем възможно най-здравословната среда за живот. В таблицата по-долу са дадени препоръчителните стойности на температура и влажност за различните помещения, според предназначението им.

Помещение

Температура

Влажност

Всекидневна

23°C

50 - 70 %

Спалня

16 - 18°C

50 - 70 %

Кухня

18°C

50 - 70 %

Баня

20°C

40 - 60 %

Стълбище

15°C

40 - 60 %

 

Много хора се чувстват по-комфортно при по-високи температури. Имайте предвид, че това не само не е здравословно, но и понижението на температурата в помещението с 1°C /през сезоните в които се отопляваме естествено/, води до понижение на разходите за отопление с цели 6% и обратното – всеки градус повече добавя към сметкта ни по около 6%.

По-ниската влажност от своя страна води до дихателни проблеми и влошаване на здравето, а прекалено високата създава условия за развитие на болестотворни микроорганизми и плесени.

Изборът дали да следите тези параметри е Ваш, но при всички положения инвестицията в подобен измервателен уред може да се изплати за по-малко от месец от направени икономии за отопление. Освен това тези измервателни уреди са чудесно допълнение към всеки интериор. Това ги превръща в желан и иключително полезен подарък.

Телефони за бърза поръчка 0898 79 59 87 или 0898 78 74 25.

 

Технически характеристики
Технически характеристики Код на производител: 20.1076 Корпус: масивен дъб Цвят: орех Циферблат: аналогов Монтаж: стенен Термометър: да - температурен обхват: -15...+55 °C - резолюция: 1 °С Хигрометър: да - обхват: 0...100 % - резолюция: 1 % Барометър: да - обхват: 965...1045 (725...785) hPa (mmHg) Размери: 123 х 37 х 337 мм Тегло: 0.563 кг Особености: Размери на цифирблатите: Ø 93/93/93 mm Гаранция: 36 месеца EAN код: 4009816014627

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Изискана метеорологична станция за вътрешна употреба.

  • Производител: TFA-Germany
  • Модел: Метеорологична станция Модел TFA 20.1076
  • Наличност: В наличност
  • 110.90лв.


Опции


Подобни продукти

Метеорологична станция измерваща налягане, температура и влажност.

Метеорологична станция измерваща налягане, температура и влажност.

   Метеорологична станция измерваща налягане, температура и влажност.Модел TFA 20.1..

83.70лв.

Метеорологична станция "КЛАСИК" от TFA. Предназначена за вътрешна употреба.

Метеорологична станция "КЛАСИК" от TFA. Предназначена за вътрешна употреба.

  Метеорологична станция "КЛАСИК" от TFA. Предназначена за вътрешна употреба.Модел TFA ..

80.00лв.

Голяма метеорологична станция - предназначена за вътрешна употреба.

Голяма метеорологична станция - предназначена за вътрешна употреба.

  Голяма метеорологична станция - предназначена за вътрешна употреба. Модел TFA 20.10..

108.00лв.

Метеорологична станция за вътрешна употреба.

Метеорологична станция за вътрешна употреба.

  Метеорологична станция за вътрешна употреба. Модел TFA 20.1002.01/03/04/05  ..

70.00лв.

Метеорологична станция за вътрешна употреба с часовник.

Метеорологична станция за вътрешна употреба с часовник.

  Метеорологична станция за вътрешна употреба с часовник. Модел TFA 45300401 Безпла..

174.00лв.

Етикети: Метеорологична станция