Луксозен, безшумен радио-управляем стенен часовник TFA  60.3521.02

 За претенциозните клиенти държащи на стила и точноста, специалистите и дизайнерите на TFA създадоха няколко уникални модела стенни часовници, задоволяващи изискванията им. Този часовник е изработен с корпус от неръждаема стомана и стъклен капак. Разполага с голям и лесен за разчитане циферблат без нищо излишно по него. Стрелките му се движат безшумно, а с цел пестене на енергия стрелката на секундомера не се движи през ноща. Часовникът е радио-управляем и се сверява автоматично чрез DCF-77 (77.5kHz).

Код на производител:   60.3521.02
Корпус:      Метален със стъклен капак
Циферблат:          аналогов
Влагозащитен:     не
Монтаж:     стенен и чрез закачане
- радио контрол часовник (DCF-77):        да
Размери:     Ø 305 x 48 мм
Тегло:         0,821 кг
Захранване:        1 x 1.5 V - не е включена
Гаранция:  12 месеца
EAN код:     4009816028396

Производител: TFA Dostmann GmbH, Germany

Инструкция за употреба на Радиочасовник TFA -60.3521.02

Честито! Вие сте притежател на висококачествен германски продукт от TFA. След първоначалното сверяване на радиочасовника, единственото, което трябва да правите е да подменяте батерията му, когато се изтощи. Моля, ползвайте качествени батерии.
Имайте предвид, че за икономия на енергия и удължаване времето за смяна на батерията, стрелката на секундите спира да се движи през нощта. Това не дефект!

Бутон MSET - Ръчно задаване времето на радиочасовник TFA
Ако радиочасовникът по някаква причина не може да разпознае DCF сигнала (например поради смущения, предавателно разстояние и т.н.) или липсва такъв, има възможност времето може да бъде зададено ръчно. След това часовникът ще работи като нормален кварцов часовник до приемане на DCF сигнала.
Начин за сверяване:
1. Натиснете и задръжте бутона MSET за три секунди.
2. Натиснете отново бутона MSET и го задръжте, докато се покаже желаното време. Това може да отнеме известно време, тъй като часовникът се сверява само напред и трябва да се превърти до избрания час.
3. След като го сверите цъкнете кратко бутона и часовникът ще тръгне / стрелката на секундите ще се задвижи /.
Забележка: Ръчно зададеното време ще бъде коригирано автоматично при успешно приемане на DCF радиосигнал.

Бутон REC
Този бутон служи за ръчна инициализация на радиосверяване. Използвайте само, ако сте сигурни, че в момента се излъчва радиосигнал за сверяване /в противен случай нищо няма да се случи/.
Натиснете и задръжте бутона REC за три секунди. Радиочасовникът ще сканира DCF честотния сигнал/ако има такъв/ и ще се свери.

Бутон RESET
Използвайте щифт, за да натиснете бутона RESET.
! Това ще занули настройките на часовника и е възможно да го върне към часовата зона на производителя! Достъпът до него не случайно е затруднен, за да предотврати неволното му натискане. Прибегнете до натискането му само, ако радиочасовника не работи правилно и дава значителни отклонения.

Забележка: Имайте предвид, че радиосигнала за сверяване се излъчва на дълги вълни, и тъй като България е в периферията на обхвата му, е възможно в някои райони радиочасовниците да не го приемат. В този случай е добре радиочасовникът да бъде поставен до прозорец с чисто западно изложение, за да се свери. През нощта има по-малко радиосмущения и сигналът е по-силен. Той не се излъчва постоянно, а само няколко пъти през денонощието.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Луксозен, безшумен радио-управляем стенен часовник

  • Производител: TFA-Germany
  • Модел: Луксозен сненен часовник TFA 60.3521.02
  • Наличност: В наличност
  • 98.80лв.


Подобни продукти

Луксозен, старинен стенен часовник.

Луксозен, старинен стенен часовник.

 Старинен стенен часовник с метален обков 'Vintage'Модел TFA 60.3021Луксозен, голям, стенен ч..

101.00лв.

Етикети: Часовник