Ултразвуков соларен птицегон BIRD SAVE SOLAR


Подобен уред GARDIGO Solar 360


BIRD SAVE SOLAR на германската компания Gardigo е ултразвуков уред за прогонване на птици /птицегон/ с автономно соларно захранване. Ефективeн е срещу косове, врабчета, лястовици и други малки птици. Предназначен е за работа на открито, а автономното соларно захранване позволява да бъде поставян практически навсякъде и лесно да бъде преместван.

Соларният птицегон BIRD SAVE SOLAR излъчва ултразвукови вълни в диапазона от 23 до 50 килохерца, които постоянно се променят. Това увеличава многократно ефективността им и не позволява на птиците да свикнат с тях. Този уред против птици е снабден с детектор за движение с обхват 7 метра при ъгъл от 110 градуса. За по-голяма ефективност през тъмната част от денонощието са добавени и два светодиода, които допълнително плашат и отблъскват птиците. За удобство слънчевият панел е подвижен и може да се завърта в необходимата посока за максимално ефективно използване на слънчевата светлина.

Уредът може да се използва за защита на зеленчукови градини, овощни дръвчета, покриви на сгради, дворове, веранди, балкони, паркинги и други от косове,  лястовици, врабчета и други малки птици. Той може да Ви помогне да защитите от набезите на птици земеделската си продукция, автомобила, детската площадка или местата, които ползвате за отдих на открито.

За повечето случайно идващи птици ефектът от уреда е почти моментален, а за тези, които са свикнали редовно да посещават охраняваната зона ще са необходими от няколко дена до 2-3 седмици, за да започнат да я избягват.

Ако използвате уреда за защита от лястовици, трябва да го поставите в зоната на защита преди лястовиците да са направили своите гнезда, това обикновено е през ранната пролет март- април.

Излъчваните ултразвукови вълни не се чуват от хората и са абсолютно безвредни както за тях, така и за домашните животни. Те са напълно безвредни и за птиците, които прогонват, просто за тях са неприятни и плашещи.

Производител: Gardigo – Германия


Размери: 135/80/115 милиметра


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Ултразвуков соларен птицегон BIRD SAVE SOLAR

  • Производител: GARDIGO - Германия
  • Модел: Птицегон BIRD SAVE SOLAR - nf 60090-10
  • Наличност: В наличност
  • 76.50лв.


Подобни продукти

Електронно соларно устройство против лястовици,  косове, чайки и други птици.

Електронно соларно устройство против лястовици, косове, чайки и други птици.

 GARDIGO Solar Diamant Bird Save 360Соларно устройство против лястовици, косове, чайки и други ..

71.90лв.