AMP 2 TETRA 1 PBO 4 CL

 

Широкоспектърен инсектицид за професионална употреба. Унищожител на креватни дървеници и червен акар по птиците (кокошинки)!

Област на приложение: Готов за употреба инсектицид за контрол на летящи (комари, мухи, оси, стършели) и пълзящи (хлебарки, бълхи, паяци, мравки, креватни дървеници) насекоми, домашни прахови акари (Dermatophagoides farinae, Dermatophagoides pteronyssinus), молци по храните и дрехите (Ephestia kuehniella, Plodia interpunctella, Tineola bisselliella), акари причиняващи краста (Sarcoptes scabiei), червен акар по птиците/ кокошинки (Dermanyssus gallinae), малък мрачен бръмбар (Alphitobius diaperinus), малък брашнен бръмбар (Tribolium confusum), бръмбари кожояди (Dermestes maculatus) на закрито и на открито около сгради.

Разрешение от МЗ: 2609-2/04.02.2020 г.

Ативни вещества:

Ацетамиприд (CAS 135410-20-7) – 2 g/kg (0.2 %)

d-Тетраметрин (CAS 1166-46-7) – 1 g/kg (0.1 %)

Пиперонил бутоксид (CAS 51-03-6) – 4 g/kg (0.4 %)

Характеристики: Формулата съчетава няколко активни вещества, действащи срещу широк спектър от пълзящи и летящи насекоми. Предлага комбинация от бърз първоначален ефект, сигурно убиващо действие и продължителна защита до 6 месеца.

Главна група 3 Контрол на вредители. Продуктов тип 18 Инсектициди, акарициди и продукти за контрол на други артроподи.

Начин на употреба: Готов за употреба. Разклатете добре. Помещенията да се освободят от хора, домашни животни, храни, напитки и др. Да се отстранят или покрият аквариуми, терариуми и клетки за животни. Да се изключи въздушният филтър на аквариума. Опръскват се местата, които трябва да бъдат защитени, и особено там, където насекомите преминават и/или кацат, в пукнатини и цепнатини.

За креватни дървеници: Третирайте твърдите части на леглата (без директно третиране на матраци и чаршафи) и в долната част на всички мебели.

За хлебарки: всички топли, влажни или тъмни места, благоприятни за разпространението на хлебарки (первази, пукнатини, цепнатини, близо до тръби, мивки, под и около електроуреди, шкафове и др.).

За мравки: на местата, където мравките преминават и се заселват (около кошове за отпадъци и шкафове, рамки на врати и прозорци, пукнатини и цепнатини). За бълхи: върху килими, в килери, около и под леглото на домашни любимци.

За комари: около източниците на светлина, под легла, върху завеси и мрежести завеси.

За мухи, стършели, оси и домашни паяци: в пукнатини и процепи, около прозорци.

Продуктът е предназначен за употреба срещу единични оси и стършели, а не за третиране на гнезда.

За молци по дрехите и храните: около и вътре в гардероби, рамки на врати, пукнатини и цепнатини, повърхности, където насекомите могат да преминават и да се укриват, вратички на кухненските шкафове и чекмеджетата след премахване на храната и дрехите. Продуктът не се препоръчва за обработване на тъкани.

За акари причиняващи краста, домашни прахови акари, червени акари по птиците/ кокошинки, брашнени бръмбари, бръмбари кожояди: Третирайте пукнатини и цепнатини и местата, където насекомите преминават, укриват се и се установяват. При третиране срещу акари: напръскайте твърдите части на леглата (не матраци и чаршафи) и в долната част на всички мебели. Третирайте също съблекалните и санитарните помещения, по повърхности, които не се почистват или измиват рутинно. При третиране срещу складови неприятели: преди обработка изпразнете складовете.

Продуктът не се препоръчва за обработване на тъкани. Продуктът не трябва да се пръска директно върху кожата.

По време на обработката в зоната на приложение не може да се съхраняват продукти или да присъстват животни. За третиране на открито: отведете хората и животните преди обработка. Третирайте местата, където насекомите преминават, крият се и се установяват.

Разходна норма: 1 литър за 20 м2.

Достъп на хора и животни до третираните зони: При обработка на закрито – след изсъхване на повърхностите и добро проветряване в продължение на 1 час. При обработка на открито – след изсъхване на повърхностите и минимум 1 час след обработка.

 

Инструкции за почистване: Не почиствайте третираните повърхности, за да не спре биоцидният ефект. При нужда повърхностите се почистват с детергент и топла вода.

Остатъчна ефективност: до 6 месеца след обработката, в зависимост от вида на вредителите и на обработените повърхности.

Честота на приложение: 1 път на година. При повторно заразяване, приложението може да се повтаря на всеки 3 до 6 месеца. Не прилагайте повече от 4 пъти годишно.

Предупреждения: Да се пръска на места, недостъпни за малки деца. Не прилагайте директно върху животни. Не третирайте дръжките на вратите и прозорците. Не замърсявайте хранителни продукти, съдове за хранене или повърхности, които са в контакт с храни. Да не се изпуска в канализацията. Не замърсявайте водни обекти с биоцида или използвани опаковки. След употреба ръцете и откритата кожа да се измият добре с вода. Да се съхранява между 5° и 35°C. Чувствителен към замръзване.

Производител и лице, което пуска биоцида на пазара: KWIZDA-France SAS, 30 avenue de l’Amiral Lemonnier, 78160 Marly-le-Roi, France.

Пълен текст на етикета

Разрешение на МЗ

ИЛБ

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Ефективен препарат против дървеници, акари и други насекоми.

  • Производител: KWIZDA - France
  • Модел: AMP 2 TETRA 1 PBO 4 CL
  • Наличност: В наличност
  • 88.00лв.