Attracide DF /Атрацид ДФ/  - най-ефективният препарат против хлебарки и мравки.


Ето, че и на българският пазар се появи новият Атрацид ДФ. За качествата на предшественика му е излишно да говорим. Той беше единственият препарат против хлебарки, който наистина се справяше с тях при всякакви условия, но след пълната забрана за използване на активното му вещество „фипронил“ на територията на ЕС, се създаде известен вакуум.

Тази поредна, меко казано малоумна, приумица на европейските чиновници не успя да спре създаването на нов ефективен препарат против хлебарки. Нещо повече - научният екип на ICB Pharma е успял да направи новият Атрацид ДФ още по ефикасен от предишния. Отново е заложено на стратегията Attract & Kill /като тя е усъвършествана и доразвита/ и на ефекта на доминото, при който заразеното насекомо предава заразата и на дуги членове на колонията, което води до пълното и унищожаване. Освен това, той може да се използва със същият успех не само срещу хлебарки, но и срещу мравки.

Активни съставки:

- 200 грама на литър 1R-транс фенотрин

- 0.1 грама на литър Пиперонил бутоксид

- Атрактанти за хлебарки и мравки

Уникална е формулацията на препарата. Използвана е патентованата технология Slow Release за бавно освобождаване на активните вещества и атрактантите. Атрацид ДФ е микрокапсулиран, както и много други препарати, но учените от ICB Pharma са успели да затворят активните вещества в микрокапсули с течно ядро и по-големи размери. По-големият размер на микрокапсулите повишава многократно ефективността на препарата Атрацид ДФ при приложението му върху порьозни повърхности в сравнение с предшественика му. В комбинация с течното ядро, той гарантира постепенното освобождаване на активните му съставки, през целия период на действие, което предотвратява появата на резистентност – един от големите недостатъци на останалите препарати и основна причина за ниската им ефективност.

Нововъведенията не спират до тук. Микрокапсулирани са не само активните вещества, а и хранителните примамки, които тук са не само за хлебарки, а и за мравки. Направените многобройни изследвания и експерименти показват, че това прави препарата Атрацид ДФ атрактивен за насекомите повече от 30 дни след прилагането му. Леталният изход и на 30 ден е 100%, както и през първия ден от пилагането му. Това означава, че не само примамките, а и активните вещества запазват на 100% ефективността си за повече от месец. На практика, дори след еднократна обработка, хлебарките и мравките нямат никакъв шанс за оцеляване и в повечето случаи еднократно третиране е достатъчно за решаване на проблемите с тези вредители.

Малко и за цената и работния разтвор.

 

Препарат

 

Дозировка

Обработваема

площ

Цена

500мл.

Цена за 100кв.м.

 

Атрацид 26КС

 

 

20 мл.в 1,5 л.вода

 

 

100кв.м.

 

167лв.

 

6,68лв.

 

Атрацид ДФ

 

 

50 мл. в 5 л.вода

 

500кв.м.

 

199лв.

 

3,98лв

 

Атрацид ДФ е с около 25% по-скъп от предшественика си Атрацид 26КС, а и за приготвяне на работния разтвор се използва 2,5 пъти повече препарат – 50 милилитра в 5 литра вода. Това обаче не го прави по-скъп за употреба. Дори напротив. Защо е така? Ами много просто. Докато предишната формулация на препарата пивличаше хлебарките от около 50 до 100 сантиметра, новата ги привлича от 250 сантиметра /в първите дни след прилагането дори от 5 метра/. Това на практика означава, че дори в най-опаразитените помещения е достатъчно да бъдат обработени качествено 4-5 ключови места за окончателното решаване на проблемите с хлебарки и мравки. А това от своя страна води до неколкократно намаляване на количеството изразходван препаратат, което го прави по-евтин за прилагане от предшественика му.

Безопастност.

Attracide DF е с най-ниска токсичност за хора и домашни любимци от всички останали препарати против хлебарки и мравки, което автоматично го прави и най-безвредния на пазара. Освен това начинът му на приложение и голямото разстояние, от което привлича насекомите, позволяват да бъдат обработени само недостъпни за хората и животните места, а това го превръща в практически абсолютно безвреден.

Къде може да се прилага?

Както изяснихме, Attracide DF е най-безопасния препарат на пазара. Това позволява използването му и в най-чувствителните обекти, като жилища с малки деца, детски градини, училища, хранителни магазини, офиси, хотели, обществен транспорт, здравни и лечебни заведения, предприятия от хранително-вкусовата промишленост, ресторанти и други заведения за обществено хранене и т.н. На практика той може да се прилага във всякакви закрити обекти.

Етикет

Разрешително

ИЛБ


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър
Тест за сигурност

Attracide DF /Атрацид ДФ/ - най-ефективният препарат против хлебарки и мравки.

  • Производител: ICB Pharma
  • Модел: Атрацид против хлебарки и мравки
  • Наличност: В наличност
  • 159.00лв.


Етикети: хлебарки, мравки