БОРБА С ДЪРВЕНИЦИ0898 79 59 87

Пръскане за дървеници

 

СТАЯ В СТУДЕНТСКИ ГРАД                                    35лв.

ЖИЛИЩЕ(1стая и кухня)                 до    50кв.м.   40лв. 

ЖИЛИЩЕ(2стаи и кухня)     от  50  до    70кв.м.     50лв.

ЖИЛИЩЕ(3стаи и кухня)     от  70  до  100кв.м.     60лв.

 

0898 79 59 87

Ако с останалите  вредители можете да правите опити да се справите сами и дори да имате успех, то с дървениците това е почти невъзможно  и  ние Ви препоръчваме  да се доверите на професионалисти за унищожаването им.

В статията ще намерите съвети как да направите обработките.

За тези, които все пак искат сами да се справят с проблема, предлагаме препарати с доказана ефективност. В описанието на всеки препарат най-долу ще намерите Разрешение за пускане на пазара от МЗ и Информационен лист за безопасност на продукта.

Можете да разгледате препаратите, разрешени от МЗ тук.

 

Купувайте препарати само от специализирани  фирми .

 

Много важно е да сте сигурни, че имате точно дървеници. Най-лесният начин да разберете това е като поставите няколко капана за дървеници до мебелите, където се укриват.

Дървениците обитават Вашите легла, матраци, мебели. Можете да огледате за тъмночервено-кафяви петна(точки) по чаршафи, възглавници, спално бельо, долната страна и ръбовете на матраците, леглата, чекмеджетата , в контактите , ел.ключовете, зад картини и други декорации на стената.

Освен това, дървениците хапят главно нощем. По кожата остават силно сърбящи червени петънца.

Ако повдигнете  леглото, матрака, креслото или дивана, за които се предполага, че има дървеници и ги пуснете от височина 20-30 см върху предварително застлания с бяла хартия или чаршаф под, част от дървениците ще изпаднат и ще ги видите.

Дървениците са безкрили, кръвосмучещи, пълзящи ектопаразити. Имат гръбно-коремно сплеснато тяло с дължина 4-6мм. и кафяво-червеникав цвят(който зависи от количеството на изпитата  кръв).

От изключително значение за успешното унищожаване на дървениците е Вашето активно съдействие, предварителната подготовка на жилището за третиране и извършването на последващите мероприятия, за които ще получите съвети от специалистите.

За пълното унищожаване на тези вредители са необходими минимум 2 химически обработки с препарати от различни групи, като при тежки и силно заразени обекти, броят на обработките може да стигне до 4 и повече. Химическите обработки се извършват през 10-14 дни. Обработката на жилищата е най-добре да се прави сутрин, след изнасяне на храни и домашни любимци от помещението. 

  

Разбира се , има и мерки, които можете да предприемете сами:

- Третиране на мебели и  матраци с парочистачка;  дрехи, спално бельо – в сушилна машина, изнасяне на матрака и разглобеното легло, дрехите в найлонови чували на температура под  - 5 ° и над 30°С.  Изпиране при температура над 60°С.

- Поставяне на лепливи феромонови капани

- Разглобяване на леглото, изваждане на чекмеджета и пръскане с препарат, закупен само от специализирана фирма или сайт(в никакъв случай с препарати за растителна защита - те са силно отровни).

Можете да разгледате препаратите, разрешени от МЗ тук.