БОРБА С ДЪРВЕНИЦИ

0898 79 59 87

 

Пръскане за дървеници

СТАЯ В СТУДЕНТСКИ ГРАД                                   35лв.

ЖИЛИЩЕ(1стая и кухня)                 до    50кв.м.     40лв. 

ЖИЛИЩЕ(2стаи и кухня)     от  50  до    70кв.м.     50лв.

ЖИЛИЩЕ(3стаи и кухня)     от  70  до  100кв.м.     60лв.

 

0898 79 59 87

   Ако с останалите вредители можете да правите опити да се справите сами и дори да имате успех, то с дървениците това е почти невъзможно  и Ви препоръчваме  да се доверите на професионалисти за унищожаването им.

    За тези, които все пак искат сами да се справят с проблема предлагаме препарати с доказана ефективност.

В описанието на всеки препарат най-долу ще намерите Разрешение за пускане на пазара от МЗ и Информационен лист за безопасност на продукта.

По-долу в статията ще намерите съвети как да направите обработките.

Купувайте препарати само от специализирани  фирми .

Можете да разгледате препаратите, разрешени от МЗ и безвредни за хора и животни  тук

 

Много важно е да сте сигурни, че имате точно дървеници. Най-лесният начин да разберете това е като поставите няколко картонени капана с лепило. 

Дървениците обитават Вашите легла, матраци, мебели. Можете да огледате за тъмночервено-кафяви петна(точки) по чаршафи, възглавници, спално бельо, долната страна и ръбовете на матраците, леглата, чекмеджетата , в контактите , ел.ключовете, зад картини и други декорации на стената.

Освен това, дървениците хапят само нощем, не скачат и не летят. По кожата остават силно сърбящи червени петънца.

 Ако повдигнете  леглото, матрака, креслото или дивана, за които се предполага, че има дървеници и го пуснете от височина 20-30 см върху предварително застлана бяла хартия или чаршаф, част от дървениците ще изпаднат.

 Дървениците са безкрили кръвосмучещи пълзящи ектопаразити. Имат гръбно-коремно сплеснато тяло с дължина 4-6мм. и кафяво-червеникав цвят(който зависи от количеството на изпитата  кръв).

 

0898 79 59 87

   От изключително значение за успешното унищожаване на дървениците е Вашето активно съдействие, предварителната подготовка на жилището за третиране и извършването на последващите мероприятия, за които ще получите съвети от специалистите.

 За пълното унищожаване на тези вредители са необходими минимум 2 химически обработки с препарати от различни групи, като при тежки и силно заразени обекти, броят на обработките може да стигне до 4. Химическите обработки се извършват през 10-14 дни.

  

   Обработката на жилищата е най-добре да се прави сутрин, след изнасяне на храни и домашни любимци от помещението.

По време на обработката прозорците на помещението са отворени, след обработката се затварят за няколко часа, а след това се проветрява в продължение на 1-2часа най-малко;

   

   Използват се препарати безвредни за хората и животните и разрешени от МЗ.

0898 79 59 87

    Разбира се , има и мерки, които можете да предприемете сами:

- Третиране на мебели и  матраци с парочистачка;  дрехи, спално бельо – в сушилна машина, изнасяне на матрака и разглобеното легло, дрехите в найлонови чували на температура под  - 5 ° и над 30°С.  Изпиране при температура над 60°С.

- Поставяне на лепливи феромонови капани; 

- Разглобяване на леглото, изваждане на чекмеджета и пръскане с препарат, закупен само от специализирана фирма или сайт(в никакъв случай с препарати за растителна защита - те са силно отровни).

 Можете да разгледате препаратите, разрешени от МЗ и безвредни за хора и животни  тук  

 

0898 79 59 87