ЕЛЕКТРОННИ УСТРОЙСТВА за борба с вредители

Видове електронни апарати и устройства за борба с вредители. Звукови електронни устройства. Ултразвукови електронни устройства. Лазерни електронни устройства. Електромагнитни електронни устройства. Вибрационни електронни устройства.Основни грешки допускани при работа с уреди за защита от вредителиКои са основните грешки, които се допускат при избора, инсталирането и употребата на ел. уреди за борба с вредители?
Как да ги избегнем за да използваме максималния им капацитет?


Видове електронни устройства за борба с вредителиВидове електронни устройства за борба с вредители

 

В тази статия сме разгледали най-масово използваните видове електронни устройства за борба с вредители. Опитали сме се да обясним принципа на работа на всеки вид, как въздействат върху вредителите и в кои случаи е подходящо да се използват. Не претендираме за изчерпателност, но се надяваме да Ви помогнем при избора на подходящо електронно устройство за конкретния случай.

Това са най-екологичните и хуманни методи за борба с вредителите. Те не замърсяват околната среда и не унищожават животинските видове, а само ги принуждават да напуснат охраняваната територия и да се преместят на друго място, където не ни пречат. Електромагнитните и ултразвуковите устройства, които са предназначени за употреба на закрито са абсолютно безопасни за нас и домашните ни любимци /изключение правят само морските свинчета и гризачите - мишки, хамстери и др./.

Електронни апарати и устройства които предлагаме са от реномирани световни производители и отговарят на най-строгите Европейски стандарти за качество и безопасност. Единственият им недостатък е, че ефектът от работата им настъпва сравнителни бавно. Обикновено за постигане на желания резултат са необходими 15-20 дена, а понякога дори и месец. Все пак не е лесно да принудиш настанилите се вредители да напуснат комфортната си зона, в която са изградили своите убежища и имат лесен достъп до храна и вода. За ускоряване на този процес въздействието на електронните устройства може да бъде комбинирано с прилагането на конвенционални методи като пръскане, залагане на отровни примамки, капани и др.

Електронните устройства и апарати имат изключителен превантивен ефект. Веднъж освободили се от нежеланите натрапници, те няма да ги допуснат да се настанят отново в охраняваната територия /ако не ги изключим естествено/. Вижте статията основни грешки допускани при работа с уреди за защита от вредители.

Ще се радваме на Вашите оценки и коментари и с готовност ще се опитаме да отговорим на поставените от Вас въпроси.

КучегониЗащо стационарните и персоналните кучегони действат на някои кучета, а на други – не? Какво устройство да изберем.

Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)